Zaproszenie na trzecie spotkanie pod hasłem Klubu Serdecznych!

Fundacja na Rzecz Dzieci z Chorobami i Wadami Serca „Serduszko” zaprasza Rodziców na trzecie spotkanie pod hasłem Klubu Serdecznych!

Gościem spotkania, które odbędzie się 27 marca 2012 r. o godz. 19.00 w kawiarni „Tajemnica Poliszynela”, ul. Staromiejska 2/5, będzie pani mgr Małgorzata Lipiejko, certyfikowany terapeuta SI (integracji sensorycznej).

Temat spotkania: „Zaburzenia integracji sensorycznej u dzieci z wadą serca – wskazówki dla rodziców”

Pani Małgorzata Lipiejko jest dyplomowanym nauczycielem integracji wczesnoszkolnej, fizjoterapeutą, a przede wszystkim jedynym w Olsztynie certyfikowanym terapeutą SI (integracji sensorycznej) I-ego i II-ego stopnia, członkiem Polskiego Stowarzyszenia terapeutów Integracji Sensorycznej. Posiada niezwykle bogate, udokumentowane doświadczenie i sukcesy w pracy z dziećmi z różnymi deficytami rozwojowymi, w tym z dziećmi z ADHD, autyzmem czy deficytami neurologicznymi.

Wada serca u większości dzieci odbija się – w różnym stopniu – negatywnie na ich ogólnym rozwoju. Jest to czasem bezpośrednia konsekwencja niewydolności serca, czasowego czy stałego niedotlenienia, ale także efekt wielu długich pobytów szpitalnych czy przeżyć związanych z przebytymi zabiegami. Powstałe w ten sposób deficyty wpływają potem na ich codzienne funkcjonowanie, relacje z otoczeniem, osiągnięcia w przedszkolu i w szkole.

W trakcie spotkania dowiemy się, czym jest integracja sensoryczna i jakie mogą być objawy zaburzeń integracji sensorycznej u dzieci z wadą serca, a także o tym, jak te deficyty wyrównać w ramach terapii sensorycznej. Wszystko po to, aby naszym serduszkowym dzieciom żyło się po prostu lepiej.

Zapraszamy!

Fatal error: Call to undefined function wp_socializer() in /mnt/homesext/r5861055/public_html/wp-content/themes/serduszko/single1.php on line 23