Mikołajki 2010

6. grudnia małych pacjentów pododdziału kardiologicznego odwiedził najprawdziwszy Św. Mikołaj. Z brodą, czerwonym płaszczem i wielkim workiem prezentów! Nie przyszedł jednak od razu: dzieci musiały go wywołać śpiewając piosenkę, której nauczyły je śnieżynki i łoś z gitarą. A i potem nie było łatwo: konkursy rysunkowe, wspólne klejenie najdłuższego na świecie choinkowego łańcucha, wierszyki i piosenki – Św. Mikołaj dokładnie sprawdzał, kto czego nauczył się przez cały rok. Wszystkie odważne dzieci – te mniejsze i większe – zostały obdarowane zawartością mikołajowego worka.

A wszystko przebiegało w dość… słodkiej, bo czekoladowej atmosferze.

Dość powiedzieć, że kiedy Św. Mikołaj musiał już ruszyć w dalszą drogę, przejęte dzieci żegnały go na korytarzu wołając: Mikołaju, wróć do nas za rok! I obiecywały, że będą bardzo grzeczne.

Czy Św. Mikołaj powróci? Oczywiście! Fundacja „Serduszko” ma z nim bardzo dobre kontakty.

Fatal error: Call to undefined function wp_socializer() in /mnt/homesext/r5861055/public_html/wp-content/themes/serduszko/single1.php on line 23