Krzysztof Gąsior

KrzysiekNazywam się Krzysztof Gąsior, a ta młoda, uśmiechnięta blondynka to moja córka – Ola. Ola urodziła się ze złożoną wadą serca: wspólny kanał przedsionkowo-komorowy, przełożenie wielkich pni tętniczych, całkowity nieprawidłowy spływ żylny z płuc… Diagnoza brzmiała jak wyrok. Kiedy jednak z żoną patrzyliśmy na tą małą, pełną życia istotkę wiedzieliśmy, że musimy zrobić wszystko, co w naszej mocy, aby jej pomóc. Nie było łatwo. Ola przeszła trzy operacje na otwartym sercu, z czego dwie przeprowadzone zostały poza granicami Polski – w Uppsali i w Monachium. Dzięki tym operacjom, wykonanym przez „złote ręce” kardiochirurgów Ola otrzymała drugie życie. Nie byłoby to jednak możliwe gdyby nie szczodrość i życzliwość zupełnie obcych nam ludzi. To dzięki ich otwartym sercom udało nam się zgromadzić środki na leczenie naszego dziecka. Dzisiaj możemy cieszyć oczy widokiem naszej kochanej, dorosłej już córki. Mamy jednak poczucie ogromnego długu wobec ludzi. Najlepszym sposobem, aby go spłacić, jest pomoc innym chorym dzieciom i ich rodzicom. Dlatego też zdecydowaliśmy się założyć fundację. Wierzymy, że z waszą pomocą możemy tego dokonać, a największą nagroda dla nas wszystkich będą szczere uśmiechy dzieci i łzy szczęścia ich rodziców.